MindMoves

Beelddenken / Ik leer anders

HOME

BEDRIJVEN

COUNSELLING

COACHING

AD(H)D-COACHING

TRAINING

RIJANGST

HOOGSENSITIVITEIT

BEELDDENKEN

TARIEVEN

INFO

CONTACT

LINKS

 

 

Wist je dat ongeveer 15% van de mensen een andere manier heeft om informatie te verwerken? We noemen ze ‘beelddenkers', bij hen is het meestal de rechterhersenhelft die bepalend is voor hun manier van waarnemen. Zij denken in beelden ipv woorden.

Beelddenkers zijn vaker dyslectisch en hebben, naast een andere manier van informatie verwerken, ook een andere manier nodig om informatie op te slaan.

Nu richt het onderwijs zich op de ‘meerderheid', de mensen waarbij de linkerhersenhelft sterker is ontwikkeld, dit zijn de lineaire en analytische denkers.

Een beelddenkend kind, dat op zich intelligent, soms zelfs hoogbegaafd is, kan dan toch tegen problemen bij het leren aanlopen.

Daarnaast zijn beelddenkers bijzonder creatief, denken ze buiten de gebruikelijke kaders en zijn ze zeker visionair en vernieuwend te noemen.

In mijn begeleiding van studenten met AD(H)D ben ik al veel beelddenkers tegengekomen, voor mij reden om me stevig te verdiepen in de leerproblemen van deze cliënten. Ik begeleid studenten op HBO en WO nivo, maar tegenwoordig ook schoolgaande kinderen bij het anders studeren en anders leren.

Ik ben gecertificeerd coach 'Ik leer anders' en begeleid in mijn praktijk schoolgaande kinderen (vergezeld door een ouder) in deze, in mijn ogen geweldige, leermethode. Kinderen zijn na 1 sessie al in staat om 'moeilijke' woorden foutloos te spellen, van voor naar achter én van achter naar voor. Ook rekenproblemen en problemen met klokkijken kunnen met deze leermethode worden ondervangen.

Klik op één van de twee plaatjes en neem een kijkje op de website voor meer informatie over de methode. En zie Tarieven voor de kosten.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013 MindMoves. Alle rechten voorbehouden.
Website ontwikkeld door Désirée van Golen

 

 

Belangstelling voor deze methode, maar wil je eerst meer informatie? Het is mogelijk om een informatiebijeenkomst op school of voor een specifieke groep geïnteresseerden te organiseren.

Neem daarvoor contact op met Désirée