MindMoves

Counselling, coaching en training

HOME

BEDRIJVEN

COUNSELLING

COACHING

AD(H)D-COACHING

TRAINING

RIJANGST

HOOGSENSITIVITEIT

BEELDDENKEN

TARIEVEN

INFO

CONTACT

LINKS

 

Wat is counselling?

Counselling is een (in de regel kortdurende) vorm van psychosociale hulpverlening, door middel van gesprekken, voor mensen die het tijdelijk niet zien zitten en hulp nodig hebben om verder te kunnen.

Problemen kunnen u soms boven het hoofd groeien, u ziet misschien geen uitweg. Het kan dan prettig zijn om hulp te krijgen van iemand die geen deel uitmaakt van uw leefomgeving en die onbevooroordeeld tegenover uw situatie staat. Zo kunt u in alle vrijheid uw gedachten en gevoelens delen en komen tot een oplossing die bij u past.

Niet alle problemen zijn op te lossen, maar ook het hanteerbaar maken van een probleem of situatie, of het accepteren daarvan, kan u voldoende "lucht" geven om weer door te kunnen.

Wanneer counselling?

Redenen om een counsellor in te schakelen zijn heel divers en persoonsgebonden, maar een aantal voorbeelden van situaties waarin u hulp van een counsellor kunt inroepen zijn:

  - Verlies van een dierbare;
  - Een ingrijpende verandering in uw leefsituatie of op het werk;
  - Problemen binnen het gezin of de relatie;
  - Onzekerheid ten aanzien van levensloop of carrière;
  - Bij (chronische) gezondheidsproblemen;
  - Bij onbestemde gevoelens van onvrede;
  - Wanneer u op zoek bent naar zingeving of rust;
  - Bij alles wat u uit balans brengt of stress veroorzaakt.

Wat doet een counsellor?

Een counsellor helpt u bij het helder krijgen van een probleem en de daarmee gepaard gaande gevoelens en gedachten. Als dit eenmaal duidelijk is helpt de counsellor u om uit te zoeken waar u naartoe wilt. Dit kan het oplossen van een probleem zijn, of een andere manier van omgaan ermee, maar ook het inslaan van een heel nieuwe richting of juist het accepteren van een bestaande situatie.

De counsellor helpt u om zelf meester te worden van uw problemen. Zij lost ze niet voor u op, maar helpt u bij het kiezen van uw richting en coacht u vervolgens bij het uitvoeren van uw plannen tot verandering.

Geheimhouding

Uw counsellor is gebonden aan een ethische beroepscode, net zoals bijvoorbeeld een arts of advocaat. Dit houdt in dat u kunt rekenen op volstrekte geheimhouding van alles wat u aan de counsellor vertelt.

Kennismaken?

Wanneer u met een derde over, soms zeer, persoonlijke zaken gaat praten moet er wel sprake zijn van vertrouwen. U alleen kunt uitmaken aan wie u dat vertrouwen schenkt. Daarom is het misschien prettig om in een eerste kennismakingsgesprek uit te vinden of het met mij "klikt". Ik kan u dan ook een indicatie geven van het aantal gesprekken dat ik in uw geval nodig acht en u meer informatie geven wanneer u die nog wenst. Wanneer ik denk dat u meer gebaat zult zijn bij een andere vorm van hulpverlening, zal ik u hierover adviseren.

Een kennismakingsgesprek duurt tussen 1 en 1 1/2 uur en het tarief hiervoor bedraagt 65 euro.

Terug

Copyright © 2013 MindMoves. Alle rechten voorbehouden.
Website ontwikkeld door Désirée van Golen