MindMoves

Hoogsensitiviteit (HSP)

HOME

COUNSELLING

COACHING

AD(H)D-COACHING

TRAINING

RIJANGST

HOOGSENSITIVITEIT

BEELDDENKEN

TARIEVEN

INFO

CONTACT

LINKS

 

De Amerikaanse psychologe Elaine N. Aron publiceerde in 1997 in de VS haar onderzoeksresultaten naar wat zij benoemt als ‘Hoog Sensitieve Personen’. Onder meer op basis van de onderzoeken van de psychiater Carl Jung en psycholoog dr. Jerome Kagan komt zij met het begrip ‘hoogsensitiviteit’. Andere benamingen die hiervoor worden gehanteerd zijn ‘hooggevoeligheid’ of de term die Aron gebruikt: ‘sensory-processing sensitivity’. Kort gezegd komen de uitkomsten van het onderzoek van Aron erop neer dat ongeveer 15 tot 20 % van de mensen als hoogsensitief kan worden beschouwd.

Ik ben zelf een hoog sensitief persoon en maak gebruik van mijn gevoeligheid om mijn werk goed te kunnen doen. Tegelijk realiseer ik mezelf ook, dat door mijn gevoeligheid, ik meer prikkels van buitenaf te verwerken heb. Ik heb inmiddels genoeg levenservaring om mijn gevoeligheid te gebruiken, maar me ook soms af te sluiten als dat nodig is.

En dat is ook meteen waar het om draait: gevoeligheid kan een pré zijn, mits je goed op jezelf let.

In mijn praktijk begeleid ik cliënten die hooggevoelig zijn om het beste uit zichzelf te halen, maar ook om hun balans te bewaken en zichzelf serieus te nemen.

Door hooggevoeligheid kunnen problemen onstaan in / met relaties, op de werkvloer en ook (wanneer er onvoldoende balans is) met de gezondheid.

Ik help cliënten om hun eigen waarden te ontdekken, daarnaar te leven, zichzelf in acht te nemen en bij het (verder) ontwikkelen van hun potentieel.

Belangstelling? Neem contact op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat we kunnen kijken of er een "klik" is en je kunt beoordelen of je je door mij wilt laten begeleiden.

 

Copyright © 2013 MindMoves. Alle rechten voorbehouden.
Website ontwikkeld door Désirée van Golen